Afdekluiken van Staka

Afdekluik ingestort
Afdekluik ingestort

Afdekluik opbouw
Afdekluik opbouw

Staka is de grootste leverancier op het gebied van roestvast stalen (RVS) en aluminium afdekluiken, putluiken en toebehoren. De afdekluiken en putluiken worden gebruikt voor uiteenlopende toepassingen en zijn geschikt voor verschillende locaties.

Staka is een innovatief industrieel bedrijf met een eigen productie van afdekluiken en putluiken in Oosterhout. We leveren 100% maatwerk, als het moet binnen een paar dagen.

- Vraag online een offerte aan voor een putluik.
- Download alle documentatie over putluiken.
- Download de bestekteksten
- Bekijk het laatste nieuws over putluiken.

 

Typen afdekluiken:

 • Opbouwluiken: Dit type afdekluik wordt geproduceerd in aluminium en optioneel in roestvast staal (RVS). Deze opbouwluiken worden op een betonnen rand gemonteerd. Een opbouwluik wordt altijd op maat gemaakt en is leverbaar in vriijwel iedere maatvoering. Dit type putluiken zijn uit te voeren met meerdere aluminium deksels die naast elkaar en tegenover elkaar kunnen scharnieren.
 • Instortluiken: Deze aluminium en RVS putluiken worden in het beton gestort. Hierdoor komen de afdekluiken gelijk te liggen met de bovenzijde van het beton. Een instortluik is leverbaar in verschillende belastingklassen (tot ca. 125 kN, type B125 conform EN 124)
 • Inbouwluiken: Aluminium of RVS afdekluiken die ingebouwd worden en gelijk komen te liggen met bijvoorbeeld de bestrating. Dit afdekluik is voorzien van een recht frame met verankeringgaten.
 • Vluchtluiken: Aluminium afdekluiken naar het idee van de opbouwluiken maar met een bediening aan de binnenzijde in geval van nood.

Toebehoren afdekluiken:

 • Veiligheidsroosters: Verkrijgbaar in zowel RVS 304 als 316, in verschillende uitvoeringen en altijd op maat gemaakt.
 • Putladders: Veilige afdaling in de put, leverbaar in verschillende lengtes en eventueel met kooibeveiliging.
 • Trappen: Hoogwaardig aluminium, op maat gemaakt.
 • Hekken: aluminium hekwerken / leuningen voor extra veiligheid rondom een putluik.

Kwaliteit afdekluiken:

 • Buitengewoon robuust aluminium of RVS frame 
 • Lichte bediening: het deksel van een putluik wordt ondersteund door gasdrukveren
 • Optimale veiligheid door zeer sterk RVS veiligheidsrooster dat voldoet aan ARBO-wetgeving
 • Leverbaar in iedere gewenste dagmaat
 • Compleet stankdicht uitgevoerd
 • Vandalismewerend / anti-diefstal (opbouwluik type C)
 • Types leverbaar met een belastbaarheid van 125 kN (12,5 ton), conform EN 124 (B125)
 • Levering Inclusief bevestigingsmateriaal ten behoeve van de montage van het afdekluik
 • Leverbaar met meerdere deksels en in meerdere uitvoeringen
 • Een afdekluik of putluik op maat

Algemeen

Staka's afdekluiken en putluiken serie bestaat uit verschillende uitvoeringen (opbouw, instort, inbouw) en zijn leverbaar in verschillende belastingklassen. Door de lichte bediening en de veilige uitvoering (voldoen aan Arbowetgeving) worden met deze bijzonder solide en duurzame afdekluiken en putluiken de ideale arbeidsomstandigheden gecreëerd.

Constructie opbouwluiken en vluchtluiken

Deze typen afdekluiken zijn uitgevoerd met een robuust aluminium frame (dikte 10 mm), een roestvast stalen handgreep, een slotoog en twee knevelsluitingen, inclusief knevelsleutel. Omdat de afdekluiken voorzien zijn van een aluminium 5-traansplaat deksel (dikte 5/6½ mm) én van gasdrukve(e)r(en) zijn ze licht bedienbaar. Daarnaast is het afdekluik optimaal veilig in gebruik dankzij de sterke RVS 304 veiligheidsroosters. Verder zijn deze putluiken compleet stankdicht uitgevoerd met een neopreen afdichtingrubber, gemonteerd in een u-profiel. Alle draaiende delen van de afdekluiken zijn in roestvast staal uitgevoerd en voorzien van nylonringen. 

Constructie instortluiken en inbouwluiken

Dit typen afdekluiken zijn uitgevoerd in een RVS frame met een aluminium 5-traansplaat (dikte 5/6½ mm) of RVS 1-traansplaat (dikte: 3/4½ mm) deksel. De afdekluiken beschikken over een zeer sterk veiligheidsrooster en knevelsluitingen inclusief knevelsleutel. Het robuuste RVS-frame bestaat uit een gezet profiel van 100 x 100 x 2 mm. Verder zijn de afdekluiken stankwerend uitgevoerd door middel van een neopreen afdichtrubber. Uitvoeringen met een scharnierend deksel worden voorzien van gasdrukveren waardoor het licht te bedienen is. Een inbouwluik is opgebouwd volgens dezelfde constructie als een instortluik maar is voorzien van verankeringgaten i.p.v. een instortprofiel.

Afmetingen

De afdekluiken en putluiken zijn leverbaar in elke gewenste dagmaat (m.u.v. het B125 putluik).

Productdetails:

1. Opbouwluik Type A
2. Opbouwluik Type B
3. Opbouwluik Type C
4. Opbouwluik Type K
5. Opbouwluik Type L
6. Opbouwluik Type M
7. Instortluik Type IN1
8. Instortluik Type IN2

| More

Laatste nieuws